Kenttäprojektin kuvaus

Työt aloitettiin oheisen suunnitelmaluonnoksen mukaan myymällä helmikuussa 2006 ensin vanhoille pelloille kasvaneet huonolaatuiset istutusmetsät UPM:lle. Kyseisenä vuonna oli vaikea saada paikkakunnan kaivinkoneurakoitsijoita ja isoissa maansiirtotöissä käytettiinkin Maansiirto Tenkasta Korkeakoskelta. Näin alkukesästä 2006 rakennettiin suurin osa vesiesteistä, siirrettiin väylä 5:n kohdalla 100 metrin matkalta osa laskuojasta 350 mm:n sadevesiviemäriin ja rakennettiin pääosa kentän salaojista. Urakoitsija Kalevi Osara Mouhijärveltä jyrsi kannot koko alueelta toukokuussa.

Pienempiä maanrakennustöitä olivat kesällä tekemässä myös Yrjö Mattila Kyynäröltä, Atte Weck Kukkolasta, Juha Mäkinen ja  Tuomas Laine  Rautajärveltä.

Syyskesällä 2006 mukaan tuli golfkenttien pintarakenteiden tekemiseen erikoistunut Hämeen Viherrakennus Oy Eräjärveltä. Viherrakennuksen taitava Olli Rajala muotoilikin kaikkien väylien leikkauspohjat niin, että talvella J&O Tähkänen Rautajärveltä saattoi ajaa  hiekan sydäntalvella suoraan väylille. Viherrakennus jatkoi työtä keväällä niin että kylvöihin päästiin toukokuulla ja kenttä voitiin pienellä porukalla ottaa käyttöön elokuussa 2007.

Oheinen kuva on vuodelta 2006 ja ensimmäisiä suunnitelmia väylistä. Kuvaan oli myös laskettu arviot väylien ja griinien pinta-aloista. Valitettavasti griineistä ehti tulla pienempiä, ennen kuin ehdin oikaisemaan. Vain griinin 3 osalta hiekkakerrosta ohennettiin.