Green card on kuin golfin ajokortti

Green card on kuin golfin ajokortti, eli sen suorittaneilla on oikeus pelata täysimittaisilla kentillä. Moni ihmettelee miksi Green card tulisi suorittaa.  Alla 3 tärkeää syytä miksi.
 

1) Turvallisuus ja käyttäytymisetiketti


Turvalliisuus on kaiken A ja O. Pelaajan lyödessä palloa, kaikkien mukana olevien on pysyttävä pelaajan takana vähintään 3 metrin päässä. 

Muista huutaa lujaa "Fooor"  jos pallosi suuntaa kohti kentällä olevia muita pelaajia. Lyö vasta, kun olet varma, että pallosi ei varmasti kanna toisten pelaajien luokse. Huomioi  myös aina pallojen mahdolliset kimmokkeet kivistä ja puista.
 

2) Kentästä huolehtiminen


Golfkentän nurmi  voi vaurioitua pelatessa. Ruohon uusiutuminen näissä kohdissa on hidasta. Voit auttaa meitä pitämään kenttää kunnossa kahdella pienellä teolla. Mikäli väylällä nurmikosta irtoaa maata, niin paina irronnut maan kappale takaisin irtoamiskohtaansa ja paina jalalla tiivisti päältä. Viheriöllä käytetään griinihaarukkaa pallon alastulojäljen korjaamiseen. Jos sinulla ei vielä ole lyöntihaarukkaa, hanki sellainen. Voit hätätapauksessa käyttää tiitikkua korjaukseen.
 

3) Yhteispelillä se sujuu
 

Jos kentällä ei ole muita pelaajia, saa pelata kaikessa rauhassa. Mutta toivomme, että nopemmille pelaajille annetaan mahdollisuus ohittaa näyttämällä käsimerkkiä.

Green cardin suorittamisella ei niinkään puututa ihmisen lyöntitaitoon, vaan yllä oleviin asioihin.
 

KäkiGolf ja green card
 

KäkiGolfissa emme välttämättä vaadi greencardia. Jokaisen kentällämme pelaavan tulee joko omistaa green card tai osallistua ensin kurssillemme. Myös jäsenemme voivat tuoda vieraitaan, joilla ei ole green cardia.
 

Missä voi suorittaa green card kokeen?


Järjestämme green card -kursseja kysynnän mukaan ja ilmoitamme järjestettävistä kursseista ja greencard-kokeista nettisivullamme. Sen suoritettuaan hän voi liittyä Suomen Golfliiton alaiseen seuraan sen määrittelemillä ehdoilla.